Theater

Zip Productions

Jongeren Producties

Zip Productions vzw maakt al jaren voorstellingen voor en met jongeren. Het thema van hun voorstellingen is altijd maatschappelijk geëngageerd, zonder waarschuwend vingertje.

Een mix van jonge en volwassen acteurs staan op de scène. Onder leiding van een professionele regisseur maken ze zelfs hun theaterstukken. De spelers vertrekken vanuit een bepaalt thema en starten vanuit improvisatie om het definitieve stuk vorm te geven. De regisseur en/of een schrijven maken er een speelbare theaterscript van.

LOPKE

Lopke is op Tom. ‘Stuur hem toch een sms’je’, zegt haar vriendin Annelies. ‘Dat doet toch iedereen?’ Behalve als je zoals Lopke geen gsm hebt, én geen computer thuis om te mailen of te chatten.

Met Danny-zonder-werk als stiefpapa en een mama met rugpijn is het leven lang niet altijd eenvoudig. Gelukkig is er Kevin, Lopkes broertje en oma Wiske. Maar hoe kan ze Tom laten merken dat ze bestaat?

Zie foto's

SPLITERWTEN

Eén weekje bij pa en daarna weer naar ma : co-ouderschap noemen ze dat. Bestaat er zo iets als co-kinderschap ? Ik wil helemaal niet heen en weer verhuizen, dan kan ik niet elke woensdag hier spelen op het plein.
…. Neen, zegt mama, t is zeker niet mijn schuld. Mama en Papa houden niet meer van elkaar maar houden nog wel heel erg veel van ons. Nog meer dan vroeger zegt papa… .
… Hoe moet dat nu met die stomme rode valies ? Ze is niet eens cool alleen maar heel groot en zwaar. ….

Met dit stuk won Zip Productions de Breugeltrofee 2009 -2010 voor beste amateurproductie van Vlaams Brabant en Brussel

Zie foto's

SUPERMANIA

Wat is nu mooi en wat is lelijk?
The voice, BFFE, Supermodel, Idool of Masterchef, …. pfffff!
Anorexie en boulimie! Rond of smal, lang of mager of misschien heel slank zonder haar of “Eternaly Blond” en een dikke kont? ……. Help, ……. Mama, hoe word ik een Superstar?

Zie foto's

IK ZIE U DOODGRAAG

Vlinders in de buik, geen honger en slapeloze nachten. “Meisje, ben je ziek?” “Nee, mama, ik ben verliefd”. “En hoe heet hij?” “Frank, een jongen uit mijn klas.” Onrust, blozen, niet weten wat zeggen: “Mama, mag ik de pil?” “Maar kind toch, ben je daar niet een beetje te jong voor?” “Iedereen uit mijn klas neemt ze al!”
De eerste grote liefde, onzekerheid, vastberadenheid, wanhoop, jaloezie, giechelen en altijd weer die vraag: “Ziet hij me wel echt graag?” “Ik zie je doodgraag!”

Zie foto's